Renovera badrummet hemma

Ett badrum slits väldigt hårt på grund av fukten och i många fall kalkavlagringar och förr eller senare blir du tvungen att renovera ditt badrum. Du kan välja mellan att totalrenovera eller byta en del av inredningen. Tänker du dig att du vill ha ett lite lyxigare badrum efter renoveringen så är alternativet totalrenovering.

Börja nerifrån

Något ett nyrenoverat badrum förtjänar är att få golvvärme installerad. Den hjälper till att hålla badrummet torrt och fritt från fukt och ur komfortsynpunkt är golvvärme den absolut skönaste värmen. Du kan välja mellan el- eller vattenburen värme men ta noga reda på vad som gäller vid installationen.

Ett klinkergolv följer sedan

Självklart ska du ha ett golv med klinkers som ger en behaglig atmosfär och tillsammans med golvvärmen skapar en skön miljö. Visserligen är klinkers dyrare än plastmatta men betydligt bekvämare. Kom dessutom ihåg att vid anlitande av hantverkare får du dra ner på arbetskostnaden genom ett ROT-avdrag.

Toppa med ett lyxigt badkar

Då du ändå håller på ska du naturligtvis byta badkar. Byt ut mot något nytt och lyxigt. Du kanske till och med ska passa på och installera ett massagebad med bubblor som du kan njuta av och koppla av i.