Vad gör man med sin trädgård?

Att ha en trädgård är inte alltid en självklarhet, har man en så ska den ju självklart utnyttjas! Vad ska man då göra med trädgården? Det är inte så lätt att planera som man kan tro. I många fall så får trädgården stå tom med endast gräsmatta och kanske en liten rabatt i anslutning till huset, men det finns så mycket mer man kan göra!

Planering

Precis som med många andra saker så är planering nyckeln till ett lyckat! När det gäller trädgården så bör du se över ytorna för att veta vad du har att röra dig med. Leta gärna upp inspiration på nätet för att se vilka växter som kan passa var. Tänk också på att kontrollera jorden där du har tänkt att plantera, även om man inte tror det så kan jorden skilja sig på en ena delen av tomten till den andra. Försök också att göra beräkningar på hur mycket pengar du är bekväm med att spendera och när. Alla växter kanske inte lämpar sig för att plantera samtidigt!

Inte bara växter

En trädgård ska ju självklart ha sin beskärda del med växter av olika slag, men det även andra sätt att utnyttja ytan på. Att inreda trädgården med utemöbler kan bli en riktigt tacksam investering. Görs det på ett bra sätt så kan trädgården bli ett ställe för många trevliga fikabjudningar eller grillkvällar med vänner och familj! På så sätt får du också en bra plats för avkoppling och ett ställe att njuta av allt jobb du lagt ner på din trädgård. En sådan hörna kan med fördel kompletteras med en hängmatta om det finns träd i närheten, det kommer garanterat att uppskattas av folk i alla åldrar!