Byta bänkskiva i köket

En bänkskiva ger karaktär till ditt kök. Är du mån om utseendet i köket behöver du tänka både en och två gånger innan du väljer ny bänkskiva. I huvudsak finns fem typer av bänkskivor; laminat, rostfritt stål, natursten, massivt trä och dekton. De ger alla olika intryck och karaktär till köket.

Skapa rustik karaktär

Massivt trä och natursten ger en underbar atmosfär till ditt kök . Massivt trä är mycket vackert men inte alltid så tåligt och kräver en hel del underhåll. Natursten däremot tål betydligt mer och är i princip underhållsfritt. Fördelen med natursten är att den tål relativt höga temperaturer så du kan ställa en varm kastrull eller ett uppläggningsfat på stenen även om det är väldigt varmt. 

Så mycket kostar ett nytt kök

Köket är den dyraste delen av din bostad så kostnaden för ett nytt kök kan bli mycket hög. En stor del av kostnaden utgörs av bänkskivan. En enkel laminatskiva kan du få för 300 kr medan en exklusivare bänkskiva i massiv trä eller natursten kan kosta tio gånger mer. Du behöver se över dina inkomster och göra en budget för renoveringen av köket. Samtidigt är det trist om du behöver snåla på materialen – du ska ju leva med ditt nya kök ganska länge.