Inred med växter hemma

Borta bra men hemma bäst heter det ju. Därför lägger vi ner mycket tid och pengar på att göra våra hem till ställen där vi trivs allra mest. Men förutom gardiner och piffiga soffkuddar så finns det något som verkligen gör det där lilla extra som lyfter hela hemmet – växter!Bara fantasin, och växternas behov, sätter gränser för din kreativitet när det kommer till grön inredning. Det kan vara hur effektfullt som helst att låta böckerna på hyllan samsas med några sköna gröna så länge de får det ljus och vatten de behöver.

Grönt är skönt – och hälsosamt

Växter är inte bara fantastiska inredningsdetaljer, de är också bra för inomhusmiljön genom att de tillför syre och fukt till luften vi andas. Forskning har bevisat att både den fysiska och den psykiska hälsan förbättras av att ha växter hemma. De både sänker stress och ökar välbefinnandet hos oss människor.

Variation i det oändliga

Trenden när det gäller inredning är gröna växter som kan vara höga, låga eller klättrande. Vill du ha blommor så är det snittblommor du ska satsa på.När du väl fått kläm på att inreda med växter, kanske du vill utveckla det lite till. Du kan definitivt hitta något passande som tar ditt hem till nya nivåer.