Drömmen om egen biodling hemma

Om du har möjlighet att ha en biodling hemma så ska du naturligtvis införskaffa dig det som du behöver för detta. Det kan dock vara en fördel att läsa på lite om detta innan du skaffar dig grejerna och börjar med biodling.

Det finns kurser inom detta och du kan kolla upp hos något studieförbund där du bor om de har någon kurs i just biodling som kan passa dig. Att få läsa på mer i ämnet har sina fördelar den dagen du skaffa dig ditt första bisamhälle och börja odla. Som biodlare så gör du en otrolig insats för naturen då antalet vildbin har minskat och dessa är viktiga för vår flora.

Förutom att du gör en insats för vår natur så får du fantastisk honung. Det finns en hel del information om biodling på nätet som du kan få bra tips på hur du bör tänka innan du sätter igång. Framförallt hos Sveriges Biodlares Riksförbund får du massor med bra tips och inspiration om hur du bör tänka och vad du ska skaffa dig för att bli biodlare.

Du kanske börjar med att bli delägare i en andelsbikupa för att lära dig hur allt fungerar. Lär dig så mycket som möjligt innan du skaffa din första bikupa. Vi hoppas naturligtvis att det blir en lyckad investering för dig och en ny spännande hobby som du kan hålla på med många år framöver. Lycka till!