Allt för en perfekt picknick

Äntligen är den här, sommaren och med dem även efterlängtade, mysiga picknickar på en filt ute på ett blomstrande fält någonstans.

Men se till att välja rätt plats så ni inte hamnar som Madicken och hennes familj. Mitt i-bland skenande kossor som jagar upp er så ni sitter fast uppe i ett träd i en kohage i regnet resten av dagen. Plats och väder är vad man först behöver tänka på. Det är inte speciellt trevligt när man väl satt sig tillrätta, packat upp allt fika och skurarna börjar falla. Välj gärna ett läge som ligger lite i lä också. På det viset slipper ni att vinden blåser bort hela picknicken.

En härlig filt, gott sällskap och en korg fylld med gott- saker för alla.

Picknickkorgen fylld med smörgåsar, kallrätter som potatissallad, grillad kyckling och rostbiff. Ett par Prinsesstårtbitar, en Karins kaka och en rulle Ballerina som man snabbt får äta innan chokladen smält i solen. En kylväska med kall läsk. En termos kaffe så att även de vuxna barnen kan göras nöjda. Ta även gärna med er en frisbee att underhålla familj och vänner med. Eller något annat roligt ni kan hitta billigt att handla på nätet eller i lokalbutik.