Skapa mer kvällssol på altanen

Om ni har ett sådant läge på ert hus att kvällssolen smeker er altan så är det klart en fördel att få så mycket som möjligt av den varan. Dels så gäller det att ni byggt er altan så att ni får så mycket sol som möjligt på den. Det är något att tänka på er som ska bygga en altan i sommar.

Det kan också vara så att det finns stora träd på er tomt som ställer till det och skymmer en hel del av den sol som skulle kunna få lysa på er altan. Dessa träd kan ju vara svåra att ta ner själv om man inte har den kunskapen att fälla träd. Som tur är så finns det de som har detta som sitt yrke. De kan bistå om det är träd som behöver fällas.

Att fälla träd som inte står på den gena tomten är en självklarhet. Men även om det är fråga om träd på den egna tomten så bör man kolla upp om de går att fälla eller inte. Läs mer hos Vi i Villa som skriver en bra artikel om detta med trädfällning. Det kan vara bra att kolla upp med den kommun man bor i vad som gäller. I de flesta fall så brukar det inte vara några som helst problem. Man kan ju också prata med sina grannar och höra vad de tycker, enbart för grannsämjan.